eenautoimporteren.nl

Een verdubbeling van het aantal aanvragen door een brede online marketing strategie

  • Leadgeneratie

Eenautoimporteren.nl

U kiest een auto, wij regelen de rest! Dit is de slogan van eenautoimporteren.nl. Het bedrijf helpt particulieren van A tot Z met het importeren van een auto uit Duitsland. Van het zoeken tot het transporteren en invoeren.

Sinds januari 2022 is Takt Online gestart met de online marketing voor Eenautoimporteren.nl. Voorheen werden veel online marketing werkzaamheden zelf opgepakt. Maar met de lancering van de nieuwe website, eind 2021, wilde Eenautoimporteren.nl graag grote stappen gaan maken met een brede online marketing strategie.

Hoogtepunten
  • 161% meer aanvragen uit het Google Ads budget
  • 120 nummer 1 posities in Google
  • 750 extra zoekwoorden in de top 10 van Google

+161% conversies met hetzelfde SEA budget

Eenautoimporteren had diverse Google Ads campagnes lopen. Het team van Takt Online heeft een nieuwe campagne structuur opgezet met daarin nieuwe advertenties. Ook zijn de zoektermen opnieuw beoordeeld op basis van zoekintentie. Het resultaat is een halvering van de CPC (gemiddelde klikprijs) en een stijging in conversies van 161%. En dit zonder het budget te wijzigen!

750 extra zoektermen in de top 10 resultaten van Google

De website van Eenautoimporteren.nl was niet goed vindbaar in Google. Om op lang termijn meer klanten via de organische zoekresultaten binnen te halen is het team van Takt Online aan de slag gegaan met een content strategie. Op basis van een zoekwoorden onderzoek, content clusters en een paid vs organic rapportage is er een duurzame content strategie opgesteld. D.m.v. content creatie, technische wijzigingen in de website en linkbuilding is de website vindbaar op een extra 750 zoektermen in de top 10 resultaten van Google. Dit heeft geleidt tot een stijging van 80% van conversies uit het organische verkeer.

Marloes en Patrick zijn een geweldig team die elkaar aanvullen om jouw online marketing uithanden te nemen. Ze maken keurige rapportage en prognoses die zeer realistisch zijn. Ze hebben eenautoimporteren.nl binnen 6 maanden op pagina 1 van Google gekregen.”

Takt online review van Bart Koolaard Eigenaar - eenautoimporteren.nl

Bart Koolaard

Eigenaar - eenautoimporteren.nl

Succesvolle website migratie

De huidige website van Eenautoimporteren.nl werd eind 2021 gelanceerd. Vanwege een nieuwe database koppeling ging de website van slechts tientallen pagina’s naar meer dan duizend pagina’s. Om de organische positie in Google te bewaken én verbeteren heeft het team van Takt Online de website migratie begeleid. Er is een nieuwe url-structuur, een .htaccess bestand en een technisch feedback document opgesteld. Dit zodat de bezoekers geen last zouden hebben van de migratie en er een goede fundering voor de online marketing campagnes zou staan.

Andere marketing projecten

Of bekijk alle projecten