American Vintage Unlimited

Meer naamsbekendheid en omzet door social media marketing

  • E-commerce

American Vintage Unlimited

Van jukeboxen tot speciale collectibles. American Vintage Unlimited is dé specialist in retro en vintage producten. Dit familiebedrijf verkoopt al meer dan 20 jaar unieke producten. Vroeger enkel aan arcadehallen in het binnen- en buitenland. Tegenwoordig bieden ze hun assortiment ook aan particulieren liefhebbers en verzamelaars aan.

Voorheen verkocht American Vintage Unlimited hun assortiment alleen in hun fysieke winkel. Na de lancering van de webshop in 2022, wilden ze graag hun naamsbekendheid en omzet van de webshop vergroten. Aan Takt Online de vraag om hierbij te ondersteunen.

Hoogtepunten
  • + 679% volgers op social media
  • Omzetstijging in de webshop van 270%
  • +1000 top 3 posities in Google

+679% volgers op social media

Omdat de doelgroep van American Vintage Unlimited voor een groot deel uit liefhebbers van de jaren ‘50 en jaren ‘60 bestaat, is er gekozen om volop in te zetten op social media. Dit omdat we d.m.v. foto’s en afbeeldingen goed de sfeer van American Vintage Unlimited kunnen overbrengen en de interactie met de doelgroep aan kunnen gaan.

Met een consistente social media planning en diverse social media advertenties hebben we het aantal volgers binnen één jaar vergroot van 400 naar 4000. Daarnaast komen er consistent bestellingen uit de social media kanalen en is het aantal winkelbezoekers per week aanzienlijk gestegen.

+670 top 3 posities in Google

De webshop van American Vintage Unlimited bevat meer dan 30 verschillende productcategorieën en 2000 producten. De productcategorieën en productpagina’s worden constant geoptimaliseerd voor optimale vindbaarheid in Google. Hierdoor is de webshop op meer dan 1000 relevante zoektermen vindbaar in de top 3 resultaten van Google.

D.m.v. SEO-handleidingen weten de medewerkers van American Vintage Unlimited hoe ze nieuwe producten het beste kunnen uploaden en dragen ze zelf actief bij aan het optimaliseren van de online vindbaarheid.

Andere marketing projecten

Of bekijk alle projecten