Terug naar het overzicht

WhatsApp op je website

Geschreven door Marloes op 18 november 2022

Vrijwel iedereen heeft WhatsApp wel op zijn of haar mobiel staan. Het inzetten van WhatsApp kan daarom super waardevol zijn! Door WhatsApp te integreren op je website kunnen klanten met een simpele klik op een knop direct persoonlijk contact met je opnemen. Toch zijn er nog maar relatief weinig websites die WhatsApp gebruiken, echt zonde als je het ons vraagt! Dus, wil jij graag voorlopen op je concurrentie? Lees dan verder.

Waarom WhatsApp handig is 

De voornamelijkste reden dat wij WhatsApp aanraden is het stuk extra service dat je hiermee als bedrijf biedt. Door WhatsApp kunnen klanten op een laagdrempelige manier met jouw bedrijf in contact komen. Veel mensen verkiezen nou eenmaal het sturen van een berichtje boven het voeren van een telefoongesprek of het versturen van een e-mail. 

​Daarnaast is het ideaal om te gebruiken als een vorm van klantenservice. Klanten kunnen eenvoudig vragen stellen en daarbij gemakkelijk foto’s of bestanden meesturen. Waardoor de communicatie soms soepeler kan verlopen dan een telefoongesprek.

WhatsApp integreren

Tegenwoordig heeft WhatsApp het heel eenvoudig gemaakt om WhatsApp te integreren op websites. Hiervoor hoeven we gelukkig geen grote plugins te downloaden of diep in de code te duiken.

Om WhatsApp te integreren komt er niks meer bij kijken dan het toevoegen van een URL. Deze URL ziet er als het volgt uit: https://api.whatsapp.com/send?phone=<jouw nummer>.

Bij het stukje <jouw nummer> moet je jouw eigen volledige internationale nummer plaatsen, dus zonder extra plusjes haakjes of streepjes.

Uiteraard is het mogelijk naar Whatsapp te linken via een eenvoudig linkje. Maar je zou het iets aantrekkelijker kunnen maken door gebruik te maken van bijvoorbeeld het WhatsApp logo. Voor alle visuele uitingen die WhatsApp te bieden heeft kun je terecht op de volgende pagina: https://whatsappbrand.com.

Wij helpen je graag! 

Heb jij hulp nodig bij het integreren van WhatsApp op jouw website? Of wil je met ons sparren over het behalen van jouw online doelen? Neem dan contact met ons op via het contactformulier of bel ons direct. Wij helpen je graag verder!

Gerelateerde artikelen

Bekijk alle artikelen in onze kennisbank