De KinderTrendrede

Stimuleer actief burgerschap bij kinderen

  • Website en Webshop

Een alternatieve troonrede

Kinderen zijn de toekomst. Het is daarom belangrijk kinderen actief te betrekken bij de toekomstplannen van steden en dorpen. De KinderTrendrede is een jaarlijk terugkerend iniatief waarin kinderen gezamenlijk wordt gevraagd mee te denken en te discussie over de toekomst van hun stad of dorp. Deze toekomstbeelden worden gebundeld in een document en overhandigt aan lokale beleidsmakers en bestuurders. De KinderTrendrede geeft de jongste bewoners een stem voor de toekomst. Hierdoor wordt niet alleen actief burgerschap gestimuleerd, ook leren de kinderen hoe het ‘vooruitdenken’ over de toekomst werkt.

Eén website, drie doelgroepen

Wij ontwikkelde een op maat gemaakte WordPress website waar drie verschillende doelgroepen samen kunnen komen: scholieren, docenten en gemeenten. De doelgroepen worden zowel samen aangesproken als afzonderlijk. Er zijn diverse landingspagina’s ontwikkeld met specifieke informatie en materialen per doelgroep. Hierdoor kan elke doelgroep zijn steentje bijdragen aan de jaarlijkse KinderTrendrede, zonder verdwaald te raken in alle beschikbare informatie. De website is gebruiksvriendelijk in beheer waardoor deze eenvoudig geüpdate kan worden met nieuwe gemeenten en materialen.

Met Takt Online is het heel fijn samenwerken; niet alleen bedenken ze slimme oplossingen, ze weten het ook in een mooi design te verpakken. De lijnen zijn kort en persoonlijk en er is altijd een gaatje voor acute vragen of hulp.”

Takt online review van Stefanie Vermeulen Mede-oprichter KinderTrendrede

Stefanie Vermeulen

Mede-oprichter KinderTrendrede

Vergelijkbare projecten

Of bekijk alle projecten