Webigniter

Een webdesign voor een Content
Management Systeem (CMS)

  • Website en Webshop

Door ontwikkelaars, voor ontwikkelaars

Webigniter is een modern, minimalistisch en zeer flexibel CMS (content management systeem), ontwikkeld door een team van back-end developers. Tijdens hun dagelijkse werkzaamheden merkten ze dat de populaire CMS-systemen vaak inleveren op flexibiliteit, veiligheid en snelheid. Daarom ontwikkelden ze een CMS speciaal voor ontwikkelaars, met een focus op efficiënte en gebruiksvriendelijkheid. Aan ons de vraag om een bijpassend webdesign te ontwikkelen. De technische realisatie van de website is opgepakt door Webigniter zelf.

Webigniter voorbeeld pagina
Nog een Webigniter voorbeeld pagina

De juiste look & feel

We zijn gestart met het in kaart brengen van de unique selling points (USP’s): wat onderscheid Webigniter van andere CMS-systemen? Vervolgens hebben we de doelgroep in kaart gebracht: ontwikkelaars en marketeers. Op basis van al deze informatie hebben we de wireframes, dit zijn de bouwtekeningen van de website.

Eén van de slogans van Webigniter is ‘Designed to be quick, easy an intuitive’. Dit wilde we graag terug laten komen in het webdesign. We hebben daarom gekozen voor strakke lijnen en minimalistische pagina’s. Oftewel, niet te veel fratsen en overbodige informatie. Er is gekozen voor paars en donkerblauw als primaire kleuren. Dit zodat Webigniter zich duidelijk kan onderscheiden van concurrenten. Daarnaast zijn er kenmerkende elementen in het webdesign verwerkt die gericht zijn op ontwikkelaars, zoals de retro buttons en het ‘Share Tech Mono’ lettertype.

Vergelijkbare projecten

Of bekijk alle projecten