ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Technische realisatie - Florafy x Takt Online

Een e-commerce oplossing op maat.

Een e-commerce platform waarmee deze startende ondernemers zich kunnen meten met de gevestigde orde.

Ontdek dit project

Vraag

Het omzetten van ideeën, dromen en ambities naar een tastbaar e-commerce platform.

Oplossing

Een maatwerk WooCommerce oplossing waarbij gebruiksgemak en uiterlijk centraal staat.

Resultaat

Een gebruiksvriendelijk e-commerce platform waarmee grote ambities nagestreefd kunnen worden.

Wireframing

wireframing / user experience design

Development

frontend development / backend development

Het begin van een avontuur.

Merijn en Robert zijn twee jonge ondernemers vol met ideeën en ambities. Beide hebben ze niet bepaald groene vingers, het in leven houden van planten was dan ook een grote uitdaging. Vanuit dit probleem is het idee van Florafy ontstaan: dé webshop voor levensechte kunstplanten.

Een webshop die past
bij de ambities.

De mannen van Florafy zitten vol met ambities en ideeën en hebben ons gevraagd dit digitaal te verwezenlijken. De uitdaging zat hem dan ook vooral in het vertalen van hun ondernemersdroom naar een e-commerce platform. Een platform die zowel gebruiksvriendelijk als daadkrachtig is en waarmee grote ambities waargemaakt kunnen worden. Hoe hebben we dit gedaan? Door niet voor, maar samen te werken.

"Om de verkoop van ons product (kunstplanten) te stimuleren hebben wij Takt Online ingeschakeld om een webwinkel voor ons te bouwen. Het is fantastisch hoe professioneel, zorgvuldig en tegelijkertijd toch heel persoonlijk wij zijn geholpen."

- Robert en Merijn, oprichters van Florafy

Iedereen op één lijn.

We zijn gestart met het aanmaken van een fundering: de wireframes. Wat is dit precies? Wireframes zijn grove schetsen van de website waarin alle elementen en functionaliteiten worden gevisualiseerd. Hiermee maken we een ontastbaar idee tastbaar, wel zo handig! Aangezien de mannen van Florafy de webshop in hun hoofd al helemaal hadden uitgedacht was deze fase van cruciaal belang om alle neuzen in dezelfde richting te krijgen.

Vanuit onze technische expertise hebben we kritisch gekeken naar de benodigde processen. Wat is er cruciaal en welke processen kunnen na livegang eventueel nog uitgebouwd worden. Dit om efficiënt met het budget om te gaan en op relatief kort termijn de live te kunnen gaan.

Complex in techniek, eenvoudig in gebruik.

Voor Florafy hebben we gebruik gemaakt van een maatwerk WordPress met een WooCommerce integratie. Waarom? Het is flexibel in beheer en biedt de mogelijkheid om er een goede blog structuur aan te koppelen. Met het oog op toekomstige marketing activiteiten is dit SEO technisch een aantrekkelijke keuze.

We hebben de WooCommerce integratie uitgebreid met een op maat gemaakte configurator. Dit maakt het voor bezoekers mogelijk de kunstplant uit te breiden met een pot naar wens. Door de configurator kan de bezoeker de geselecteerde pot op de geselecteerde kunstplant zien, waardoor er een duidelijk beeld van het eindproduct wordt getoond.

What's next?

Bij de ontwikkeling van het e-commerce platform is rekening gehouden met verschillende fases. Welke functionaliteiten zijn noodzakelijk en welke functionaliteiten kunnen eventueel in een later stadium toegevoegd worden. Wanneer is het platform af? Wat ons betreft eigenlijk nooit. Aan de hand van de verzamelde data zal de gebruikerservaring continu worden geoptimaliseerd. De mannen van Florafy hebben grote ambities waar Takt Online als technische kennispartner ook in de toekomst nauw betrokken bij zal zijn.

"Zelfs na oplevering van het project kunnen ze nog een hoop betekenen voor je. Van marketing tot aan advies. Kortom, volledig ontzorgen in het hele proces! Wij zijn een erg tevreden klant en raden iedereen aan met hen samen te werken."

- Robert en Merijn, oprichters van Florafy