ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent Development project - Kindertrendrede x Takt Online

Kindertrendrede

Stimuleer actief burgerschap bij kinderen

Wij ontwikkelde een website welke beleidsmakers en kinderen dichter bij elkaar brengt

De vraag

Hoe kunnen we de verschillende doelgroepen samenbrengen en informeren over het concept ‘de Kindertrendrede’?

Het resultaat

Een website waarin het concept van de Kindertrendrede en eenvoud centraal staan.

De KinderTrendrede

Een alternatieve troonrede

Kinderen zijn de toekomst. Het is daarom belangrijk kinderen actief te betrekken bij de toekomstplannen van steden en dorpen. De KinderTrendrede is een jaarlijk terugkerend iniatief waarin kinderen gezamenlijk wordt gevraagd mee te denken en te discussie over de toekomst van hun stad of dorp. Deze toekomstbeelden worden gebundeld in een document en overhandigt aan lokale beleidsmakers en bestuurders. De KinderTrendrede geeft de jongste bewoners een stem voor de toekomst. Hierdoor wordt niet alleen actief burgerschap gestimuleerd, ook leren de kinderen hoe het ‘vooruitdenken’ over de toekomst werkt.

Eén website, drie doelgroepen

Scholieren, Docenten en Gemeenten

Wij ontwikkelde een op maat gemaakte WordPress website waar drie verschillende doelgroepen samen kunnen komen: scholieren, docenten en gemeenten. De doelgroepen worden zowel samen aangesproken als afzonderlijk. Er zijn diverse landingspagina’s ontwikkeld met specifieke informatie en materialen per doelgroep. Hierdoor kan elke doelgroep zijn steentje bijdragen aan de jaarlijkse KinderTrendrede, zonder verdwaald te raken in alle beschikbare informatie. De website is gebruiksvriendelijk in beheer waardoor deze eenvoudig geüpdate kan worden met nieuwe gemeenten en materialen.

Samen knallen met een website of webshop?

Ben jij benieuwd naar de mogelijkheden? Wij gaan graag met je in gesprek over jouw online ambities en de ins en outs van onze werkwijze.

  • Vrijblijvend een offerte
  • Second opinion van je huidige website
Meer over ons

    Of bel 013 23 40 000